1 Aralık 2012 Cumartesi

Rüyada Kavga Etmek

Kavga, herhangi bir sebepten ötürü anlaşmazlığa düşen iki veya daha fazla tarafın birbirlerini alt etmek amacıyla sözle veya fiziksel şiddet kullanarak birbirine girdiği durumdan ibarettir. Çok zaman insanlar arasındaki iletişim eksikliği veya kopukluğundan sebep vuku bulur.
Rüyada kavga etmek ise görülen rüyalar arasında bir değişik yere sahiptir. Çünkü araştırmalar belli etmiştir ki rüyasında kavga eden bir insanın tam o esnada vücudu da kavgaya uygun şekilde hareket etmektedir. Kişi bunun farkında olmaz ancak rüyasında yumruk atıyorsa elleri kolları, tekme savuruyorsa bacakları aynen o şekilde hareket etmektedir.
Rüya yorumları kaynaklarına göre dünya işlerinden bir iş için biriyle kavga ettiğini gören kimse, rızık kazanmak için azim ve gayret gösterir. Bu kavga veya münakaşada mağlup olan istediğini elde edemez. Eğer kavga konusu ahiret ile alakalı veya yapılması farz olan bir emir içinse onlardan mağlup olan galip olur. Bazı rüya tabiri alimlerince rüyada biriyle kavga ettiğini görmek bir bezginliğe düşmeye delalet eder. Şüpheli bir iş için biriyle münakaşa ettiğini gören kimse kitap ve sünnete muhalefet olur.
Kadınlar veya küçük çocuklar ile kavga yaptığını görmek iyi değildir. Yahudi ve Hristiyanlarla münakaşada ihtilaf vardır. Onlarla din ve dünya emrinde münakaşa yapıp kavga ettiğini gören kimse iki dünyada da saadet elde eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder