1 Aralık 2012 Cumartesi

Rüyasında İncir Görmek

İncir ülkemizde Ege bölgemizde yetiştirilen, taze ve kuru olarak tüketilebilen tatlı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyvenin bir çok hastalığa şifa kaynağı olduğu ve insan vücuduna yararları saymakla bitmez.
Ülkemizde yetişen incir dünya çapında bir üne sahiptir.
İncir ağacı ise diğer ağaçlardan farkı olan bir ağaçtır. Üzerine atasözleri söylenmiş, türküler söylenmiş bir ağaçtır. Erkek ve dişi cinsi olan ağacın ikisi de meyve verir fakat erkek ağacın meyvesi ufak ve az sayıda olurken dişi ağacın meyvesi ise çok bol ve büyük taneli olmaktadır. Yenilebilir olan incir meyvesi dişi ağacın meyvesidir. Erkek ağacın meyveleri çok lezzetli olmaz ancak tozlaşma için o da gereklidir. Bu da Allah'ın tabiat üzerindeki her şeyi mükemmel bir biçimde yarattığının milyonlarca kanıtının bir başkasıdır.
Rüyada incir görmek ise çeşitli şekillerde tabir olunmuştur. İncir sararmış çürümüş ise dert getireceği, incir iyi ve güzel görünüyorsa iyilik getireceği söylenmiştir.
Rüyada incir yemek neslin çokluğuna ve rızka işarettir. İncirden az bir parça yemek bela ve sıkıntının gitmesine ve kederin hafiflemesine delalettir.
İncir ağacı görmek ise insanın hayatı, geçimini sağladığı rızkıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder